VOLENDAM – Groene Ster Vlissingen heeft wederom uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou boekte de derde zege op rij. De Vlissingse formatie won in Noord-Holland met 5-8 van RKAV Volendam. Door deze zege blijven de Vlissingers koploper in de Degradatiepoule van de Eredivisie. Voor Groene Ster waren Ufuk Kahveci (2x), Hamza Zariouh, Nabil Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, doelman Youssef Ben Sellam en Haitam Kadiri trefzeker.

Groene Ster begon echter niet goed aan de wedstrijd. Een discutabele beslissing van de arbitrage zorgde ervoor dat doelman Karim Ben Sellam na drie minuten spelen de rode kaart kreeg voorgeschoteld na een vermeende handsbal buiten het keepersgebied. Youssef Ben Sellam, na drie jaar weer terug in de gelederen, maakte zo noodgedwongen zijn rentree in het Vlissingse doel. De bezoekers moesten door de snelle rode kaart een aantal minuten verder in ondertal en dit zorgde voor de 1-0 voor de thuisploeg. De gasten waren echter niet van slag en pakten daarna het initiatief. Onder aanvoering van sterkhouders Khalid El Hattach, Abdoe Abdenbi en Nabil Azzanagui gingen de Vlissingers geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Via een treffer van de opnieuw sterk spelende Ufuk Kahveci werd het al snel 1-1. Groene Ster bleef de betere partij en kreeg dan ook de beste kansen. Hamza Zariouh maakte er beheerst 1-2 van. Met nog een paar minuten tot aan de rust gingen de bezoekers op zoek naar een grotere marge, maar was de thuisploeg ook gevaarlijk in de omschakeling. Zo kwam Volendam kort voor rust via zo’n snel omschakelmoment op 2-2.

In het tweede bedrijf een betere start voor Groene Ster. Na onderlinge miscommunicatie bij de thuisploeg kreeg Nabil Azzanagui plots een niet te missen kans aangeboden en maakte er 2-3 van. Het duel golfde op en neer, waarbij de Vlissingers de betere ploeg bleven. Desondanks kwamen de Noord-Hollanders op 3-3. Groene Ster had na de gelijkmaker meteen weer een antwoord. Istvan Bakx was het eindstation van een fraaie aanval en maakte er via een bekeken schuiver 3-4 van. De bezoekers gingen op zoek naar de beslissing en leken het duel definitief naar zich toe te trekken. Nabil Azzanagui gunde Ufuk Kahveci een niet te missen kans en zorgde voor de 3-5. Met nog een paar minuten op de klok nam de thuisploeg meer risico middels een meevoetballende keeper. De thuisploeg kwam al snel op 4-5 en niet veel later zelfs op 5-5. Ook nu kende Groene Ster na de gelijkmaker een snel antwoord. De ervaren Mourad Azzanagui, dit seizoen geplaagd door veel en lang blessureleed, zorgde op subtiele wijze voor de 5-6. Volendam bleef risico nemen en nu profiteerde Groene Ster hier optimaal van. Doelman Youssef Ben Sellam schoot vanaf zijn eigen doel op sublieme wijze de 5-7 raak en daarmee was het duel definitief beslist. Het slotakkoord was voor Haitam Kadiri, die de eindstand op 5-8 bepaalde.