Groene Ster Vlissingen er is geslaagd ook komend seizoen weer in de Eredivisie uit te komen. De ploeg van interim trainer Said Ouasti speelde op de voorlaatste speeldag met 4-4 gelijk tegen Watergras en is hierdoor niet meer bereikbaar voor de onderste ploegen.

Groene Ster begon goed aan het duel en kreeg een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de gasten uit Gouda steeds sterker en kwamen dan ook verdiend op 0-1. De thuisploeg kende een mindere fase en de 0-2 was dan ook een logisch vervolg. Kort voor de rust gingen de Vlissingers op zoek naar de aansluiting en via Salim Sandee werd het dan ook 1-2.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers al snel op 1-3 en liep Groene Ster alweer snel achter de feiten aan. Via een prachtige aanval over meerdere schijven zorgde Salim Ben Sellam op aangeven van Hoessein Bouzambou voor de 2-3 en was de ploeg weer terug in de wedstrijd. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want kort hierna stond het alweer 2-4. In de slotfase speelde doelman Karim Ben Sellam mee als extra veldspeler en zorgde Mourad Azzanagui op aangeven van Nicky van Merrienboer voor de 3-4. Met het publiek als zesde man ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. 30 seconden voor tijd draaide van Merrienboer knap weg van zijn directe tegenstander en zorgde voor de 4-4. Met de eindstanden in de andere zalen betekende dit handhaving voor Groene Ster.

Groene Ster Vlissingen speelt met 4-4 gelijk tegen Watergras en is hierdoor verzekerd van Eredivisie voetbal in het seizoen 2017/2018.