ONZE ORGANISATIE

WIE ZIJN WIJ

GESCHIEDENIS

 

Groene Ster Vlissingen is officieel ontstaan op 27 april 2007.

Voorheen kwam Groene Ster uit in de RZW competitie (Walcheren). Na 2 kampioenschappen op rij had men direct besloten om de overstap te maken naar de KNVB. Hiervoor heeft men gekozen om zo snel mogelijk door te dringen tot een landelijk hoger zaalvoetbal niveau.

 

INTENTIE

 

De intentie van de vereniging is duidelijk met plezier zo hoog mogelijk voetballen. Iedereen binnen de vereniging kent elkaar en dat schept een band.

GROENE STER VLISSINGEN

De naam Groene Ster is afkomstig van een eerdere zaalvoetbalvereniging uit Vlissingen, namelijk Groene Ster Maroc. Zij lieten met name in de jaren ’90 indrukwekkend voetbal aan het Vlissingse publiek zien. Sinds deze vereniging op hield met bestaan, had iedereen in het Vlissingse het altijd nog over deze vereniging. Gezien de resultaten die zij behaalden, vond men het jammer dat er geen vereniging meer was die het publiek kon vermaken. Een aantal goede vrienden hakten de knoop door en besloten een eigen team op te richten. Hierbij werden de benamingen Groene Ster overgenomen om uiteindelijk in april 2007 een soort van een doorstart te maken onder de naam : Groene Ster Vlissingen.

Op dit moment telt Groene Ster Vlissingen ongeveer 50 leden en beschikt het tot dusver over twee seniorenteams en drie jeugdteams. Het eerste team komt uit in de Eredivisie, na vijf kampioenschappen in zes jaar tijd. Tevens wonnen ze twee keer de beker. Nagenoeg alle spelers komen uit Vlissingen. Het team is een roemruchte vriendengroep die al van jongs af aan met elkaar voetballen. Het tweede team is in de loop der jaren ook geklommen en komt momenteel uit in de Topklasse, het derde niveau van Nederland.

GROENE STER GALLERY

ONZE SPONSOREN