VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft de eerste driepunter van het seizoen te pakken. De talenten waren in eigen huis met 9-5 te sterk voor promovendus en buurman ZVV Middelburg. Door deze zege heeft de Vlissingse formatie na drie duels vier punten verzameld in de Topklasse C. Voor Groene Ster waren Aron Schreuder (3x), Hamza Zariouh, Kai Cosijn (beiden 2x), Yassine Bouzambou en Salim Sandee trefzeker.

In een goed bezocht Baskensburg begon de derby meteen hectisch. Voor beide ploegen stond er veel op het spel en verliezen was geen optie. Het tot nu toe nog puntloze ZVV Middelburg nam al snel de leiding; 0-1. Vanaf dat moment pakte Groene Ster het initiatief. Op aangeven van de ijzersterke Alberthgaynio Lucia zorgde Yassine Bouzambou niet veel later voor de 1-1. Het tweede kende een sterke fase en kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Aron Schreuder zorgde op aangeven van de talentvolle Kai Cosijn voor de 2-1. Groene Ster ging op jacht naar een grotere marge en kreeg loon naar werken. Sterkhouder Hamza Zariouh rondde bekwaam af en zorgde voor de 3-1. De Vlissingers waren de betere partij, maar ook de gasten lieten van zich horen. Na een makkelijk gegeven gele kaart voor Alberthgaynio Lucia kwamen de Middelburgers in overtal terug tot 3-2. 

In de tweede helft een perfecte start voor de Vlissingers. ZVV Middelburg dacht de thuisploeg te kunnen verrassen door met een meevoetballende keeper te spelen, maar Groene Ster veroverde meteen de bal waarna Kai Cosijn de bal in het lege doel kon schuiven; 4-2. Niet veel later een ommekeer in de wedstrijd. Doelman Paulo Gomes Pires kreeg de rode kaart voorgeschoteld na een ongelukkige handsbal buiten het keepersgebied. Groene Ster stelde gelegenheidsdoelman, die net als tegen Prinsland noodgedwongen het doel moest verdedigen, Karim Boughaba tussen de palen. De vrije trap werd feilloos binnen geschoten en zo stond het 4-3. De gasten uit onze provinciale hoofdstad kwamen niet veel later zelfs terug tot 4-4 na zwak verdedigend werk. Groene Ster raakte echter niet van slag en nam wederom het initiatief over. Via Salim Sandee werd het 5-4 en niet veel later rondde Aron Schreuder een Vlissingse aanval af; 6-4. Het gat leek geslagen, maar niet veel later kwamen de bezoekers weer terug tot 6-5. Man of the match Aron Schreuder zorgde wederom voor het verschil en bekroonde zijn sterke partij met zijn derde treffer van de avond; 7-5. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een aantal grote kansen om verder uit te lopen. Via Hamza Zariouh werd het 8-5 en het slotakkoord was voor Kai Cosijn, die de eindstand op 9-5 bepaalde.