VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft zichzelf een goede dienst bewezen. Het tweede was in eigen huis met 4-1 te sterk voor laagvlieger ZVV Kroeven 2. Door deze overwinning stijgen de beloften naar de zesde plaats op de ranglijst. De Vlissingse treffers werden geproduceerd door Imad Azzanagui en Aron Schreuder (beiden 2x).

De thuisploeg begon geconcentreerd aan het treffen met de opponent uit Roosendaal. De Vlissingers waren vast aan de bal en dit leidde in de beginfase meteen tot een aantal kansen. Kai Cosijn zag zijn inzet geblokt worden en Imad Azzanagui, die zijn 200e treffer in dienst van Groene Ster Vlissingen speelde, kwam net een teen tekort om de bal binnen te tikken. De bezoekers uit Noord-Brabant verstopten zich echter ook niet en verschenen een aantal keer gevaarlijk voor het Vlissingse doel. De opnieuw sterk keepende Rowin van ’t Westende moest een aantal keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Via een goede aanval over meerdere schijven bediende Ufuk Kahveci de vrijstaande Imad Azzanagui op maat en die schoot de bal feilloos in het dak van het doel; 1-0. Het tweede ging geduldig op zoek naar een grotere marge en kreeg een aantal mogelijkheden, maar ook de Brabantse doelman kon zich onderscheiden op pogingen van Kai Cosijn en Amran Dahraoui. Halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker. Een ongelukkig moment, waarbij aanvoerder Romeo Goelaman de bal wilde weg trappen en plots in zijn eigen doel zag belanden; 1-1. De thuisploeg bleef rustig en moest weer op zoek naar de voorsprong. Via een weergaloze actie van goaltjesdief Aron Schreuder werd het 2-1. Schreuder speelde zich knap vrij en krulde de bal in de bovenhoek.

In het tweede bedrijf gingen de Vlissingers op zoek naar een grotere marge om de wedstrijd snel te kunnen beslissen. Het duel golfde op en neer en opnieuw kon doelman Rowin van ’t Westende zich laten zien door een paar fraaie reddingen. De bezoekers gaven veel ruimte weg en Groene Ster profiteerde hiervan. Opnieuw was het Aron Schreuder, die de bal met zijn sterke linkerbeen tot doelpunt promoveerde; 3-1. Het duel leek gespeeld, maar beide teams kregen nog een aantal goede kansen. Het tweede controleerde de wedstrijd en maakte met nog een paar minuten op de klok de 4-1. Abdelali Zariouh bediende Imad Azzanagui, die met zijn tweede treffer van de avond de 4-1 eindstand op het bord bepaalde.

Selectie Groene Ster Vlissingen 2:
Rowin van ’t Westende; Romeo Goelaman (C), Abdelali Zariouh, Ufuk Kahveci, Amran Dahraoui, Kai Cosijn, Imad Azzanagui en Aron Schreuder.