VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft uitstekende zaken gedaan. Het tweede was in eigen huis met 4-1 te sterk voor het ambitieuze ZVVR/Metsj Point uit Bergen op Zoom. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Ufuk Kahveci, Achraf Laabich en Kai Cosijn trefzeker. Door deze zege verstevigt het tweede de zesde plaats in de Topklasse C.

Na de flinke nederlaag van vorige week op bezoek bij FC Eindhoven 2 (11-1) had de thuisploeg iets goed te maken. De Vlissingers begonnen scherp aan de wedstrijd en namen meteen het initiatief. Aron Schreuder speelde zichzelf knap vrij en kwam oog in oog met de Brabantse doelman, maar de doelman van de bezoekers was alert. Het duel golfde op en neer, waarbij Groene Ster de beste kansen kreeg. Op aangeven van Haitam Kadiri zorgde Imad Azzanagui voor de 1-0. De gasten kregen ook kansen en het was aan doelman Paulo Pires te danken dat er geen snelle tegentreffer viel. De Vlissingers gingen op zoek naar een grotere marge en kregen loon naar werken. De talentvolle Ufuk Kahveci, die een uitstekende wedstrijd speelde, schoot op fraaie wijze de 2-0 binnen. Voor de pauze kregen beide teams nog mogelijkheden, maar beide doelmannen lieten zien prima in vorm te zijn.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval en dit resulteerde in veel kansen over en weer. De bezoekers kwamen terug in de wedstrijd, een schot in de verre hoek was doelman Paulo Pires te machtig; 2-1. De Brabanders werden steeds gevaarlijker en kwamen een aantal keer gevaarlijk voor het Vlissingse doel, maar de gelijkmaker viel niet. Groene Ster kreeg ook kansen en halverwege de tweede helft leek het duel gespeeld. Via een fraaie individuele actie van Achraf Laabich werd het 3-1. Laabich speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal hard raak in de bovenhoek. De gasten gaven echter niet op en bleven aanvallen. Het tweede verdedigde echter goed en kreeg veel kansen in de omschakeling. Op aangeven van Imad Azzanagui besliste Kai Cosijn het duel, door de bal in een leeg doel te schuiven; 4-1.