VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 is er niet in geslaagd titelaspirant Botafogo te doen laten struikelen. Het tweede ging in eigen huis ongelukkig met 3-4 onderuit. Door de winnende goal in de absolute slotfase won Botafogo de eerste periode. Voor de Vlissingers waren Kai Cosijn (2x) en Aron Schreuder trefzeker.

Het tweede begon goed aan het treffen met de tegenstander uit Eindhoven. De thuisploeg verdedigde compact en kwam er gevaarlijk uit in de omschakeling. Kai Cosijn, voor het eerst opgeroepen voor Oranje O19, liet al snel zijn klasse zien en schoot uit een lastige hoek raak; 1-0. Het duel golfde op en neer en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Via een aanval over meerdere schijven kwamen de Brabanders langszij; 1-1. Groene Ster kende even een mindere fase en dit resulteerde meteen in de 1-2. Wederom een goed lopende Eindhovense aanval zorgde ervoor dat doelman Paulo Pires kansloos was. Na deze tegentreffer kwam het tweede weer beter in de wedstrijd. Onder aanvoering van Salim Sandee ging de thuisploeg op zoek naar openingen. Goaltjesdief Aron Schreuder schoot de bal hard raak na een slim genomen hoekschop; 2-2. Met nog een paar minuten tot aan de rust kregen beide teams mogelijkheden en maakten de gasten er 2-3 van.

In het tweede bedrijf moest Groene Ster dus weer in de achtervolging. Het tweede kwam steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een aantal fraaie aanvallen. De soms ongrijpbare Kai Cosijn zette de talentvolle Alberthgaynio Lucia vrij voor de Brabantse doelman, maar diens inzet belandde niet tussen de palen. De wedstrijd bleef spannend en de Vlissingers werden steeds sterker. Op aangeven van Salim Sandee schoot Cosijn zijn tweede treffer van de avond binnen; 3-3. Groene Ster rook bloed en ging op jacht naar de zege. Kort voor tijd de kans van de wedstrijd. Op aangeven van Fernando de Vos kreeg Kai Cosijn de kans om de zege veilig te stellen, maar Cosijn schoot de bal keihard op de onderkant van de lat. In de nastoot nog een enorme kans voor Fernando de Vos, maar ook dat schot belandde niet in het doel. Iedereen in de zaal hield al rekening met een gelijkspel, maar het slotakkoord was voor Botafogo. Via een scrimmage belandde de bal bij de tweede paal en die viel plots binnen; 3-4. 

Selectie Groene Ster 2:
Paulo Pires: Romeo Goelaman (C), Salim Sandee, Abdelali Zariouh, Alberthgaynio Lucia, Fernando de Vos, Kai Cosijn en Aron Schreuder.