GORINCHEM – Groene Ster Vlissingen 2 is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van koploper ZVG 2. In een enerverende wedstrijd gingen de talenten met 6-4 onderuit. Voor de Vlissingers waren Yassine Bouzambou (2x), Romeo Goelaman en Amran Dahraoui trefzeker. Door deze nederlaag blijft het tweede in de middenmoot van de Topklasse C hangen.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Groene Ster verdedigde goed en schakelde bij balverovering razendsnel om. Op aangeven van de talentvolle Kai Cosijn zorgde Yassine Bouzambou al snel voor de 0-1. Lang konden de Vlissingers hier niet van genieten. Het fysiek sterke ZVG 2 maakte al snel de gelijkmaker en niet veel later moest doelman Dilian Vink voor de tweede keer vissen; 2-1. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. De koploper kwam op 3-1, maar de gasten gaven de moed niet op. Via de sterk spelende Romeo Goelaman werd het 3-2 en leek Groene Ster met een minimale achterstand de rust te halen. In de absolute slotfase gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker, maar de goal viel aan de andere kant; 4-2.

In het tweede bedrijf moesten de Vlissingers dus op jacht naar de aansluiting. Mogelijkheden genoeg, maar de treffers vielen vooralsnog niet. De thuisploeg loerde op de counter en profiteerde hier optimaal van. ZVG 2 kwam op 5-2 en niet veel later zelfs op 6-2. Groene Ster gaf de moed echter niet op en bleef jagen op treffers. Via Amran Dahraoui werd het 6-3 en niet veel later zorgde Yassine Bouzambou voor de 6-4. Groene Ster kende een sterke fase en kreeg opnieuw een aantal goede kansen om dichterbij te komen, maar de bal wilde er simpelweg niet in. ZVG 2 hield uiteindelijk stand en trok de zege over de eindstreep.

Selectie Groene Ster 2:

Dilian Vink, Romeo Goelaman (C), Ufuk Kahveci, Amran Dahraoui, Kai Cosijn, Alberthgaynio Lucia, Yassine Bouzambou en Aron Schreuder.