VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft de eerste zege van dit kalenderjaar geboekt. Het tweede was in eigen huis met 8-2 te sterk voor het Brabantse Prinsland. Door deze zege verstevigen de talenten de zevende plaats in de Topklasse C. Voor Groene Ster waren Ufuk Kahveci (3x), Aron Schreuder (2x), Kai Cosijn, Nabil Azzanagui en Amran Dahraoui trefzeker.

Een wedstrijd die gewonnen moest worden. Het tweede begon dan ook getergd aan het treffen met de hekkensluiter. De Vlissingers hadden veel de bal en zochten geduldig naar openingen in de defensie van Prinsland. Aron Schreuder opende het bal, door de bal geplaatst in de korte hoek te schieten; 1-0. Het tweede kende een goede fase en ging op zoek naar meer goals. Op aangeven van de opnieuw sterk spelende Ufuk Kahveci zorgde goaltjesdief Aron Schreuder niet veel later alweer voor de 2-0. De Vlissingers waren de betere partij, maar ook de bezoekers kregen kansen. Doelman Rowin van ’t Westende keepte een sterke wedstrijd en hield zijn ploeg in deze fase op de been. De gasten probeerden in balbezit veelvuldig met een meevoetballende doelman te spelen, maar dit werkte averechts. Ufuk Kahveci maakte hier optimaal gebruik van en zette de 3-0 op het scorebord. In de slotfase van de eerste helft ging het spel op en neer en beide teams kregen grote kansen. Kai Cosijn, de kersverse Oranje O19 international, zorgde kort voor de rust voor de 4-0.

In het tweede bedrijf een slordig begin van de thuisploeg. De bezoekers uit Dinteloord kregen een aantal grote kansen en maakten dan ook de 4-1. Even leken de Brabanders terug te komen in de wedstrijd na een gele kaart van Kai Cosijn, maar het overtal werd de bezoekers juist fataal. Nabil Azzanagui soleerde zich knap door de Brabantse defensie en tekende voor de 5-1. Hiermee was het verzet van Prinsland gebroken en kregen de Vlissingers legio kansen om verder uit te lopen. De gasten bleven risico nemen met een meevoetballende doelman en via Ufuk Kahveci werd de stand op 6-1 gebracht door de bal in het lege Brabantse doel te schuiven. Groene Ster kreeg in de slotfase tal van kansen om de score verder uit te breiden en via de derde treffer van de avond van Ufuk Kahveci werd het 7-1. In de laatste minuten bleef het tweede jagen op doelpunten en via Amran Dahraoui werd het 8-1. Het slotakkoord was voor Prinsland; 8-2.