ROERMOND – Groene Ster Vlissingen heeft wederom uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Azdine Boufrahi won met 1-4 op bezoek bij het sterke Tigers Roermond. Door de vijfde zege op rij klimt Groene Ster naar de tweede plaats in de degradatiepoule van de Eredivisie en kent de ploeg nu een afstand van minimaal negen punten op de ploegen die onder de streep staan.

In een zeer enerverend duel ging het duel meteen op en neer. Beide teams zochten vol de aanval en kregen ook meteen kansen. Beide ploegen raakten het houtwerk en halverwege de eerste helft kwam Tigers Roermond, gecoacht door succestrainer Hicham Benhammou (loodste Groene Ster naar de Eredivisie) op 1-0. Groene Ster kende een lastige fase en het was aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat de achterstand niet verder op liep. Ook de Vlissingers kregen kansen en kregen kort voor de thee loon naar werken. Op aangeven van sterkhouder Khalid El Hattach zorgde de talentvolle Hicham Bouzambou voor de gelijkmaker; 1-1.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen gingen op jacht naar de voorsprong. Het spel golfde op en neer en na een fantastische parade van Karim Ben Sellam sloegen de gasten genadeloos toe. Aanvoerder Hoessein Bouzambou zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar de sterk spelende Haitam Kadiri gleed de 1-2 binnen. Groene Ster kende een sterke fase en niet veel later leek het duel beslist. De pijlsnelle Salim Sandee zette goed door en schoot bekeken raak in de korte hoek; 1-3. De Limburgers speelden vanaf dat moment alles of niets met een meevoetballende keeper, maar de bezoekers stonden als een huis. Sandee onderschepte een breedtebal en zette de 1-4 eindstand op het bord.