ROERMOND – Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Azdine Boufrahi won in Limburg met 2-3 van Tigers Roermond. Door deze zege klimmen de Vlissingers naar de derde plaats in de Eredivisie. Voor Groene Ster waren Hicham Bouzambou, Khalid El Hattach en Istvan Bakx trefzeker.

De thuisploeg kende voorafgaand aan dit duel nog geen puntenverlies. De ploeg van Hicham Benhammou, oud succestrainer van Groene Ster, pakte meteen het initiatief en drong de bezoekers ver terug op eigen helft. De Limburgers kregen meteen een aantal goede kansen en het was aan de uitblinkende doelman Karim Ben Sellam te danken dat er in deze fase geen tegengoal te noteren viel. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Vlissingers iets beter in de wedstrijd en dit resulteerde zowaar in de voorsprong. Op aangeven van Imad Azzanagui zorgde de makkelijk scorende Hicham Bouzambou voor de 0-1. Ondanks de voorsprong bleef de thuisploeg de betere ploeg. Tigers combineerde naar hartenlust en had veel lopende mensen. De Limburgers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar vonden keer op keer doelman Karim Ben Sellam op hun weg. Groene Ster had het lastig, maar trok uiteindelijk met man en macht de 0-1 ruststand over de streep.

In het tweede bedrijf een beter startend Groene Ster. Onder leiding van Khalid El Hattach voetbalden de Vlissingers wat vaker onder de druk van de thuisploeg uit en kreeg in deze fase een aantal goede kansen. Zo kwamen Mourad Azzanagui en Hicham Bouzambou oog in oog met de doelman van Tigers Roermond, maar doelman Youssef Ben Sellam (ex Groene Ster) hield zijn ploeg op de been. Uiteindelijk kwamen de gasten toch op 0-2. Khalid El Hattach promoveerde een corner tot treffer. De Limburgers gaven echter niet op en voerden het tempo op. Groene Ster werd weer ver naar achteren gedrongen en Tigers kreeg wederom een aantal hele grote kansen. De absolute uitblinker van vanavond, doelman Karim Ben Sellam, hield zijn doel lang schoon, maar zag een harde pegel toch binnen vliegen; 1-2. Groene Ster was even van slag, want slechts één minuut later stond het alweer gelijk; 2-2. Een aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk in het Vlissingse doel. Met nog een paar minuten op de klok leek het maximaal haalbare een gelijkspel, maar de gasten dachten daar anders over. Oud profvoetballer Istvan Bakx, sinds dit seizoen begonnen in de zaal, rondde bekwaam af op aangeven van opnieuw Imad Azzanagui; 2-3. Het sterke Tigers Roermond drong nog wel aan, maar Groene Ster knokte zich naar de eindstreep.