EDE – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd de 1/8e finales van het KNVB bekertoernooi te bereiken. De ploeg van Azdine Boufrahi ging met 11-2 onderuit tegen eerstedivionist ZVV Ede. Voor de Vlissingse formatie waren Nabil Azzanagui en Khalid El Hattach trefzeker.

De uitwedstrijd in Gelderland kende een dramatische voorbereiding. Één van de busjes strandde ter hoogte van Veenendaal, waardoor de Vlissingers enorme vertraging opliepen. De wedstrijd die om 20:45 uur gepland stond, werd door de arbitrage slechts met vijftien minuten uitgesteld. De complete spelersgroep arriveerde pas om 20:50 uur en was dus niet in staat om een warming up te doen. Dit was ook te zien in de wedstrijd. Eerste doelman Karim Ben Sellam, voorlopig uitgeschakeld door een gebroken pols, werd vervangen door de doelmannen Shurmelon Nicolina en Paulo Pires. Ook andere licht aangeslagen spelers kregen rust, omdat er twee dagen later alweer een competitiewedstrijd op het programma stond. De gasten begonnen uiterst zwak en keken al binnen twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Groene Ster was nog niet klaar voor het treffen met de koploper van de eerste divisie en niet veel later stond het dus 2-0. De Vlissingers kwamen maar niet in de wedstrijd en het ambitieuze ZVV Ede maakte hier optimaal gebruik van. De thuisploeg liep na vijf minuten spelen al uit naar een 4-0 voorsprong. Tot overmaat van ramp werd het voor rust zelfs 5-0.

In het tweede bedrijf probeerde Groene Ster de schade nog enigszins te herstellen, maar de ploeg uit Gelderland maakte er niet veel later 6-0 van. Groene Ster zocht de aanval en de thuisploeg counterde naar hartenlust. Ede maakte er 7-0 van en kort daarna zorgde Nabil Azzanagui op aangeven van Istvan Bakx voor de 7-1. Lang kon Groene Ster hier niet van genieten, want het werd meteen daarna 8-1. Via Khalid El Hattach werd het 8-2 en de Vlissingers kregen nog wat mogelijkheden om iets dichterbij te komen, maar de echte scherpte was er niet vanavond. Die scherpte was er wel bij de thuisploeg. Ede liep in de slotfase uit naar een markante 11-2 zege.