VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Azdine Boufrahi was in eigen huis met 6-5 te sterk voor AGOVV uit Apeldoorn. Door deze zege stijgt de Vlissingse formatie naar de achtste plaats op de ranglijst en heeft de ploeg nog steeds uitzicht op de kampioenspoule. Voor Groene Ster waren Mourad Azzanagui, Nabil Azzanagui en Khalid El Hattach (allen 2x) trefzeker.

De bezoekers uit Gelderland begonnen sterk en namen al vrij snel de leiding. Een hard schot was doelman Steven Manz te machtig; 0-1. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Vlissingers beter in de wedstrijd en pakten het initiatief. Via een aanval over meerdere schijven zorgde sterkhouder Mourad Azzanagui voor de 1-1 door de bal fraai langs de bezoekende doelman te slepen. De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen, maar inzetten van Hicham Bouzambou, Imad Azzanagui en Nabil Azzanagui werden gekeerd door de doelman van de bezoekers. AGOVV loerde op fouten en kwam er zo nu en dan snel uit en dit resulteerde in de 1-2. Groene Ster moest weer in de achtervolging en kreeg wederom een hoop kansen. Nabil Azzanagui zorgde kort voor de thee voor de verdiende gelijkmaker; 2-2. De thuisploeg ging op zoek naar de voorsprong, maar kreeg net voor de rust een enorme domper te verwerken door wederom een treffer van de gasten; 2-3.

In het tweede bedrijf wederom geen goed begin van Groene Ster. AGOVV rook bloed en schakelde naar hartenlust om. De bezoekers kwamen op 2-4 en het eerste gaatje was geslagen. Groene Ster raakte echter niet van slag en ging op jacht naar treffers. De makkelijk scorende Nabil Azzanagui maakte zijn tweede van de avond en verkleinde de achterstand tot 3-4. De Vlissingers kenden een goede fase en kregen weer een aantal grote mogelijkheden. Istvan Bakx zag zijn inzet nog op de paal belanden, maar niet veel later zorgde aanvoerder Khalid El Hattach via een prachtige aanval voor de 4-4. Hicham Bouzambou legde de bal panklaar en El Hattach schoof beheerst binnen. Groene Ster leek nog even van deze mooie goal te genieten, want de bezoekers sloegen meteen weer toe; 4-5. Groene Ster verdedigde ook hier weer niet alert. De thuisploeg had nog een aantal minuten om de achterstand weg te poetsen. Mourad Azzanagui zag een hard schot in de korte hoek plots in de goal belanden en zo stond het toch weer gelijk; 5-5. In de absolute slotfase gingen de bezoekers vol voor de winst. Aan een gelijkspel had AGOVV niets, dan waren ze uitgeschakeld voor de kampioenspoule. Met een meevoetballende keeper probeerden de Gelderlanders de winnende goal te forceren en het was aan doelman Steven Manz te danken dat dit niet gebeurde. Met nog een aantal seconden op de klok veroverde smaakmaker en spelbepaler Khalid El Hattach de bal en plaatste de bal in het lege doel; 6-5. Een uiterst belangrijke zege!

Selectie Groene Ster:
Steven Manz, Paulo Pires, Karim Ben Sellam; Khalid El Hattach (C), Mourad Azzanagui, Salim Sandee, Istvan Bakx, Hamza Zariouh, Hicham Bouzambou, Haitam Kadiri, Imad Azzanagui, Achraf Laabich en Nabil Azzanagui.