VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft aan het thuisduel met FCK/De Hommel één punt overgehouden. De ploeg van Azdine Boufrahi speelde met 5-5 gelijk tegen de formatie uit Den Bosch. Voor de Vlissingers waren Hicham Bouzambou, Nabil Azzanagui (beiden 2x) en Hamza Zariouh trefzeker. Groene Ster staat momenteel zevende in de Eredivisie.

Onder luid applaus werd er afscheid genomen van onze geliefde teammanager Hans van Slooten, die vorige week plotseling overleed. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook al snel op voorsprong. Na een splijtende pass van Khalid El Hattach zorgde Hicham Bouzambou op fraaie wijze voor de 1-0 door de bal hard met links binnen te schieten. De Vlissingers waren de betere partij en gingen op zoek naar een grotere marge. Groene Ster kreeg kansen, maar vergat de trekker over te halen. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Brabanders beter in de wedstrijd. Groene Ster kende een mindere fase en de gasten profiteerden hier optimaal van. Zo kwam FCK/De Hommel op 1-1 en niet veel later moest doelman Paulo Pires, die de nog geblesseerde Karim Ben Sellam prima verving, de 1-2 incasseren. Met nog een paar minuten tot aan de rust voerde Groene Ster het tempo op, kreeg de ploeg ook kansen, maar inzetten van Imad Azzanagui en Khalid El Hattach leverden geen treffers op.

In het tweede bedrijf wederom een gretig startend Groene Ster. Na een mooie assist van El Hattach zorgde Nabil Azzanagui met een prachtige volley voor de 2-2. De Vlissingers roken bloed en gingen op jacht naar de voorsprong. Hicham Bouzambou faalde oog in oog met de Brabantse doelman en de bezoekers sloegen toe in de omschakeling; 2-3. De Vlissingers gaven echter niet op en bleven knokken. De sterk spelende Hamza Zariouh bekroonde zijn goede spel met de gelijkmaker; 3-3. Zariouh veroverde de bal, werd gelanceerd en schoot hard raak. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en Groene Ster ging voor de zege. De Bosschenaren dachten hier echter anders over en waren gevaarlijk in de omschakeling. De bezoekers kwamen op 3-4 en niet veel later zelfs op 3-5. Vanaf dat moment maakte Karim Ben Sellam zijn opwachting. Ben Sellam kan nog niet keepen, maar fungeerde als meevoetballende keeper. Groene Ster profiteerde hier meteen van en via topscorer Hicham Bouzambou werd het 4-5. Met nog een paar minuten op de klok werden de bezoekers nog verder naar achteren gedrukt en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Op aangeven van Istvan Bakx zorgde Nabil Azzanagui voor de verdiende 5-5. Met nog één minuut op de klok gingen de Vlissingers op jacht naar de zege, maar die kwam er niet en zo eindigde het duel in een gelijkspel.