VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft in eigen huis met 6-6 gelijk gespeeld tegen titelaspirant Hovocubo. De ploeg van Hoessein Bouzambou heeft na vier duels zeven punten verzameld. Voor de Vlissingse formatie waren Nabil Azzanagui (2x), Imad Azzanagui, Haitam Kadiri, Istvan Bakx en Amran Dahraoui trefzeker.

In een redelijk goed gevulde Baskensburg begonnen de Vlissingers vol goede moed aan het treffen met de topploeg uit Noord-Holland. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Zo raakte sterkhouder Khalid El Hattach de lat. Hovocubo nam de leiding middels een slim genomen vrije trap; 0-1. Ondanks de achterstand bleef de thuisploeg geduldig en loerde op fouten van de gasten. Zo onderschepte de sterk spelende Nabil Azzanagui een pass en liep het gehele veld over om de bal koel langs de Noord-Hollandse doelman te schuiven; 1-1. Hovocubo maakte het spel, maar de Vlissingers stonden goed en kwamen er levensgevaarlijk uit. De talentvolle Kai Cosijn bediende Imad Azzanagui op maat en laatstgenoemde schoof de bal langs de doelman van de bezoekers; 2-1. Hovocubo voerde het tempo op en kreeg ook kansen. Zo kwamen de bezoekers niet veel later op 2-2. Kort daarna leken de gasten de wedstrijd naar zich toe te trekken, via een vlot lopende aanval werd het 2-3. Groene Ster bleef knokken en goed georganiseerd spelen en kreeg ook loon naar werken. Via een fantastische stift assist van Kai Cosijn faalde de sterk spelende Haitam Kadiri niet oog in oog met de doelman; 3-3.

In het tweede bedrijf wederom een waar spektakelstuk. Iedere minuut was spannend en beide teams kregen kansen. De bezoekers namen weer de leiding; 3-4. Groene Ster kon wederom in de achtervolging en deed dit met verve. De uitstekend spelende Istvan Bakx veroverde de bal van de verdediger van Hovocubo en schoot bekeken raak; 4-4. Niet veel later namen de Vlissingers weer de leiding. Wederom stond Kai Cosijn aan het begin van de aanval. Cosijn legde de bal fraai achter de Noord-Hollandse defensie, waar Amran Dahraoui een passend antwoord op had. Amran Dahraoui omspeelde de uitkomende doelman en zorgde met zijn eerste officiële treffer voor het eerste voor de 5-4 voorsprong. Doelman Steven Manz hield Groene Ster middels een aantal fraaie reddingen op de been. Het publiek ging achter de Vlissingse ploeg staan, maar Hovocubo voerde wederom het tempo op. Zo kwamen de gasten op 5-5 en niet veel later middels een afstandsschot op 5-6. In de absolute slotfase ging Groene Ster op jacht naar de gelijkmaker. Via een schitterende actie van Khalid El Hattach op de zijlijn stelde hij Nabil Azzanagui in staat om de verdiende 6-6 op het scorebord te zetten.

Selectie Groene Ster:
Steven Manz, Paulo Pires Gomes; Khalid El Hattach (C), Haitam Kadiri, Abdoe Abdenbi, Kai Cosijn, Istvan Bakx, Amran Dahraoui, Nabil Azzanagui en Imad Azzanagui.