VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd te stunten tegen titelkandidaat Hovocubo. In eigen huis ging de ploeg van Azdine Boufrahi met 2-8 onderuit. Voor de Vlissingse formatie waren Hamza Zariouh en Mourad Azzanagui trefzeker. Door deze nederlaag blijft Groene Ster op de achtste plaats staan in de kampioenspoule.

De bezoekers uit Noord-Holland lieten meteen in het begin van de wedstrijd hun klasse zien. De thuisploeg werd overdonderd en had geen antwoord op de snelle combinaties van de ploeg uit Zwaag. Doelman Karim Ben Sellam moest een aantal reddingen verrichten, maar kon niet voorkomen dat de gasten al snel uitliepen naar een 0-3 voorsprong. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Vlissingers iets beter in de wedstrijd. Hovocubo bleef een goed niveau halen en maakte niet veel later de 0-4. Daarna de beste fase van Groene Ster. Op aangeven van sterkhouder Khalid El Hattach zorgde de talentvolle Hamza Zariouh voor de 1-4 door de bal hard in het dak van het doel te schieten. Even kreeg Groene Ster vleugels, want niet veel later stond de 2-4 op het scorebord. Istvan Bakx bediende Mourad Azzanagui op maat en die liet de doelman geen kans. Met nog een paar minuten tot aan de rust geloofde de thuisploeg er weer enigszins is, maar kort voor de thee sloegen de bezoekers weer toe; 2-5.

In de tweede helft een beter startend Groene Ster. Van een zware knieblessure teruggekeerde Soufyan Bousantouh maakte zijn rentree en schoot een bal hard voor langs. Hovocubo bleef echter de betere partij en kreeg een aantal goede kansen om verder uit te lopen. Door goed keeperswerk van Ben Sellam en een aantal keer het houtwerk bleef Groene Ster nog hopen op een resultaat. De gasten waren echter een paar maatjes te groot en liepen kort daarna uit naar 2-6 en 2-7. In de slotfase kregen de Vlissingers nog wel kansen, maar deze waren niet besteed aan Abdoe Abdenbi en Khalid El Hattach. In de absolute slotfase bepaalde Hovocubo de eindstand op 2-8.