ROERMOND – Groene Ster Vlissingen heeft een pijnlijke nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij Tigers Roermond werd er met maar liefst 13-0 verloren. Door deze nederlaag blijft de ploeg van Azdine Boufrahi op de zevende plaats in de Kampioenspoule staan.

Eerder dit seizoen wonnen de Vlissingers in de eerste fase nog met 2-3 op bezoek bij Tigers Roermond, de ploeg die getraind wordt door ex Groene Ster trainer Hicham Benhammou. Dit keer was het totaal anders. Vanaf de eerste seconde begon de thuisploeg stormachtig. Groene Ster werd al snel terug gedrongen en werd bij de eerste treffer ook niet bepaald geholpen door de arbitrage. Een bal op het bovenbeen van Mourad Azzanagui werd bestraft met een strafschop, die onberispelijk raak werd geschoten door de thuisploeg; 1-0. Groene Ster was compleet van slag, want niet veel later kwamen de Limburgers op 2-0. De Vlissingers konden niet mee in het snelle spel van de thuisploeg en kwamen niet veel later met 3-0 achter. Doelman Karim Ben Sellam had zijn handen vol aan de vele aanvalsgolfen en kon niet voorkomen dat het binnen vijf minuten 4-0 stond. Vanaf dat moment kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd. Via Nabil Azzanagui en Salim Sandee werden er twee kansen gecreëerd, maar tot een goal kwam het niet. Integendeel zelfs, want de thuisploeg bleef gas geven en tilde de stand nog voor de rust naar 7-0.

In het tweede bedrijf bleef Groene Ster het proberen. De ploeg bleef zoeken naar kansen, maar gaf tegelijkertijd ook veel ruimtes weg. Tigers Roermond profiteerde hier optimaal van en bleef maar scoren. Zo liep de ploeg simpel uit naar de dubbele cijfers. De Limburgers bleven een goed niveau halen en liepen uiteindelijk uit naar een 13-0 zege.