VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft aan het thuisduel met subtopper ASV Lebo één punt overgehouden. De ploeg van Azdine Boufrahi speelde in een goed gevulde Baskensburg met 1-1 gelijk tegen de opponent uit Amsterdam. De enige Vlissingse treffer werd gemaakt door Nabil Azzanagui.

Voorafgaand aan het treffen kwamen onze O13 en O15 in actie tegen de leeftijdsgenoten van Terneuzense Boys. Groene Ster O13 en O15 gingen er allebei met de winst vandoor en moest dus een voorbode zijn voor een goed resultaat voor het vlaggenschip. De wedstrijd tegen ASV Lebo stond in het teken van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Groene Ster kende een moeilijke start tegen de bezoekers uit Noord-Holland. ASV Lebo speelde in een hoog tempo en kreeg meteen een aantal goede kansen om de score te openen, maar doelman Karim Ben Sellam, de uitblinker aan Vlissingse zijde, was alert en hield zijn doel voorlopig schoon. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Vlissingers steeds beter in de wedstrijd. De thuisploeg was gevaarlijk in de omschakeling en kreeg via Nabil Azzanagui en de uitstekend debuterende Ufuk Kahveci goede kansen om op voorsprong te komen, maar de Amsterdamse doelman bleek ook in vorm te zijn. Het duel golfde op en neer en het was wachten op de eerste treffer van de avond. Groene Ster bleef knokken en was in deze fase van de wedstrijd gelijkwaardig aan de sterke gasten. Door het ontbreken van sterkhouder Khalid El Hattach namen Mourad Azzanagui en Abdoe Abdenbi, speelde alweer zijn 250e wedstrijd in dienst van Groene Ster, het voortouw en namen de ploeg op sleeptouw. De Vlissingers kregen kansen via Salim Sandee, Istvan Bakx en Kai Cosijn, maar diens inzetten werden gekeerd. Ondanks een aantal fraaie aanvallen en kansen bleef de score tot aan de rust ongewijzigd.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De ploeg uit de hoofdstad maakte het spel en Groene Ster verdedigde compact en loerde op fouten van de bezoekers. Ook in de tweede helft kreeg Groene Ster een aantal goede kansen om de score te openen. Imad Azzanagui en Ufuk Kahveci verschenen gevaarlijk voor het Amsterdamse doel, maar ook nu werd het net niet gevonden. De gasten werden steeds gevaarlijker en namen het heft nog meer in handen. Doelman Karim Ben Sellam leek deze avond niet te passeren, maar moest halverwege de tweede helft toch capituleren; 0-1. Een soepel lopende aanval werd bij de tweede paal binnen getikt. Ondanks de achterstand bleven de Vlissingers knokken en vochten zich terug in de wedstrijd. Via een aanval over meerdere schijven schoot de sterk spelende Nabil Azzanagui uit de draai fraai binnen in de verre hoek; 1-1. Met nog een paar minuten op de klok ging Groene Ster op jacht naar de zege. Die zege leek er te komen, want in de laatste minuut speelde de debuterende Ufuk Kahveci zich knap langs twee tegenstanders en gunde Nabil Azzanagui een hele grote kans op de winnende treffer. Nabil Azzanagui zag zijn inzet echter naast de goal belanden en zo eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.