DEN HAAG – Groene Ster Vlissingen heeft zich gekwalificeerd voor de kampioenspoule. De formatie van Azdine Boufrahi schaarde zich na twaalf duels bij de beste acht teams van de eredivisie en mag zich na de winterstop meten met de top van Nederland. De laatste wedstrijd in de eerste fase eindigde echter in een fiasco. De Vlissingers gingen op bezoek bij de nog puntloze hekkensluiter ZVV Den Haag met 11-5 onderuit. De Vlissingse treffers werden geproduceerd door Mourad Azzanagui, Istvan Bakx (beiden 2x) en Haitam Kadiri.

Voor de wedstrijd was het duidelijk. Bij winst zou Groene Ster zich plaatsen voor de kampioenspoule. Ondanks alle goede bedoelingen begonnen de bezoekers uiterst zwak aan het treffen in de hofstad. Groene Ster werd in de beginfase ondersteboven gespeeld en keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. De gasten kwamen na deze treffer iets beter in de wedstrijd en kregen ook kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar de scherpte was er gewoonweg niet. Tot overmaat van ramp werd het ook nog is 3-0 voor de thuisploeg. Mourad Azzanagui maakte er 3-1 van, maar meteen daarna sloeg ZVV Den Haag weer keihard toe; 4-1. Doelman Steven Manz zag iedere keer weer een Hagenees voor zijn doel verschijnen en er was simpelweg geen houden aan. Voor de pauze sloeg de thuisploeg nog een keer toe en zo keek Groene Ster halverwege tegen een 5-1 achterstand aan.

In het tweede bedrijf een beter startend Groene Ster. Istvan Bakx verkleinde de achterstand tot 5-2 en Groene Ster hoopte de inhaalrace in te kunnen zetten. Kansen waren er voldoende, maar de aansluiting kwam er niet. De gasten gingen over tot het spelen met een meevoetballende keeper in de vorm van Karim Ben Sellam. De thuisploeg hield stand en maakte er 6-2 van en niet veel later ook nog is 7-2. Groene Ster bleef het proberen met een meevoetballende keeper en eindelijk met resultaat. Mourad Azzanagui maakte er 7-3 van en kort daarna zorgde Istvan Bakx voor de 7-4. Groene Ster begon stiekem weer te geloven in een resultaat, maar niet veel later beslisten de Hagenezen het duel door de 8-4 te maken. In de slotfase werd het 9-4, waarna Haitam Kadiri, met zijn 100e treffer in dienst van de club, voor de 9-5 aantekende. In de absolute slotfase liep de hekkensluiter nog uit naar een riante 11-5 overwinning. Door de nederlaag van concurrent HV/Veerhuys op bezoek bij Hovocubo had deze zure nederlaag geen gevolgen en plaatste Groene Ster zich als nummer acht voor de kampioenspoule.

Selectie Groene Ster Vlissingen:
Steven Manz, Karim Ben Sellam, Dilian Vink; Khalid El Hattach (C), Mourad Azzanagui, Nabil Azzanagui, Abdoe Abdenbi, Istvan Bakx, Hamza Zariouh, Haitam Kadiri, Imad Azzanagui en Hicham Bouzambou.