VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft wederom hele goede zaken gedaan in de Eredivisie. In de strijd tegen degradatie boekte de ploeg van Azdine Boufrahi de vierde zege op rij. In het eigen Baskensburg werd er met 4-1 gewonnen van Texel 94. Door deze zege heeft de Vlissingse formatie nu zeven punten voorsprong op de ploegen die onder de streep staan. Voor Groene Ster waren Haitam Kadiri (2x), Hicham Bouzambou en Hoessein Bouzambou trefzeker.

In een goed gevuld Baskensburg nam de thuisploeg het initiatief. Ondanks het vele balbezit had de ploeg het lastig om een gaatje te vinden in de stugge Texelse defensie. Na een paar goede kansen van onder meer Mourad Azzanagui en zijn broertje Hicham werden de bezoekers ook gevaarlijk in de omschakeling. Dankzij uitstekend keeperswerk van Karim Ben Sellam bleef de nul lang staan. Groene Ster voerde onder aanvoering van Khalid El Hattach het tempo op en kreeg in het restant van de eerste helft genoeg mogelijkheden om de score te openen. Kort voor de rust was het dan eindelijk raak. El Hattach speelde zichzelf knap vrij en bracht de bal hard voor. Via de rug van Hicham Bouzambou werd het 1-0.

In het tweede bedrijf gingen de Vlissingers op jacht naar meer treffers. Texel was fysiek sterk en gevaarlijk in de omschakeling, maar kreeg kort na de hervatting een zware domper te verwerken. Één van de eilanders kreeg rood en in overtal zorgde aanvoerder Hoessein Bouzambou op aangeven van Hicham Azzanagui voor de 2-0. Het verzet van de gasten leek gebroken en de thuisploeg rook bloed. Op aangeven van uitblinker El Hattach gleed de sterk spelende Haitam Kadiri de 3-0 binnen. Het duel was beslist en de Vlissingers gingen op zoek naar meer treffers. Hicham Bouzambou speelde zichzelf knap vrij en gaf de bal breed. Kadiri  maakte hier optimaal gebruik van en schoot de bal hard raak bij de tweede paal; 4-0. In de absolute slotfase maakte Texel 94 de 4-1 en redde daarmee de eer.