BERKEL – ENSCHOT – Groene Ster Vlissingen heeft op bezoek bij BE’79 de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Azdine Boufrahi ging in Noord-Brabant met 6-4 onderuit. De Vlissingse treffers werden gemaakt door Mourad Azzanagui (2x), Istvan Bakx en Haitam Kadiri. Door deze nederlaag staan de Vlissingers nu op de vierde plaats in de Eredivisie.

Doordat alle ingeschreven keepers niet beschikbaar waren ivm blessures en een schorsing, moesten de Vlissingers een beroep doen op de 62-jarige assistent trainer John van der Elburg. Van der Elburg, die in het verleden ook op hoog niveau in de zaal gekeept heeft, maakte hierbij zijn eredivisiedebuut voor de Vlissingse formatie. De bezoekers uit Vlissingen begonnen ijzersterk aan het treffen met BE’79. De Vlissingers namen direct het initiatief en creëerden meteen een aantal grote kansen. Hicham Bouzambou faalde twee keer oog in oog met de Brabantse doelman en ook Salim Sandee kreeg een levensgrote kans om de score te openen. Groene Ster kreeg na vijf minuten dan eindelijk loon naar werken. Sterkhouder Mourad Azzanagui maakte de 0-1 door de bal hard in de verre hoek binnen te schieten. De gasten bleven de betere partij en gingen op zoek naar een grotere voorsprong. Ook in deze fase kreeg Groene Ster een aantal grote kansen, maar Istvan Bakx, Sandee en Haitam Kadiri kregen de bal niet in het net. Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. BE’79 sterk in standaardsituaties en bekend om het spelen vanuit de discipline kwam dan via een prima ingestudeerde corner op 1-1. Het duel ging op en neer en beide teams kregen kansen. Onder aanvoering van Khalid El Hattach gingen de bezoekers op zoek naar de voorsprong, maar de goal viel aan de andere kant. Een goed opgezette aanval zorgde voor de 2-1, waarbij doelman John van der Elburg kansloos was. In de absolute slotfase kregen de Brabanders nog een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen, maar de ervaren doelman hield zijn ploeg op dat moment in de race.

In het tweede bedrijf een zwakke start voor Groene Ster. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van en maakte de 3-1. Groene Ster was even de kluts kwijt, want niet veel later werd 4-1 door wederom een goed uitgevoerde vrije trap. De gasten gaven echter niet op en kregen ook kansen, maar de bal wilde er niet in. Hicham Bouzambou raakte de paal en ook Mourad Azzanagui kreeg een grote kans om zijn ploeg weer terug in de wedstrijd te schieten. BE’79 bleef gedisciplineerd spelen en leek het duel te beslissen door de 5-1 op het scorebord te zetten. De Vlissingers gaven echter niet op en via een fraaie vrije trap van Istvan Bakx werd het 5-2. De bezoekers kenden een goede fase, want niet veel later werd het 5-3. Haitam Kadiri verschalkte de doelman en er was nog genoeg tijd om een goed resultaat te boeken. Één minuut later was de spanning volledig terug, nadat Mourad Azzanagui zijn tweede treffer van de avond maakte; 5-4. In de absolute slotfase probeerden de Vlissingers het nog wel, maar in de tegenstoot besliste BE’79 het duel; 6-4.