VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd titelkandidaat FC Eindhoven pijn te doen. In eigen huis ging de ploeg van Azdine Boufrahi met 5-10 onderuit. Door deze nederlaag zakt de Vlissingse formatie naar de zesde plaats in de Eredivisie. Voor de thuisploeg waren Haitam Kadiri (2x), Mourad Azzanagui, Istvan Bakx en Salim Sandee trefzeker.

In een goed gevulde Baskensburg begonnen de bezoekers uit de lichtstad voortvarend. De gasten namen meteen het initiatief en Groene Ster kwam direct zwaar onder druk te staan. FC Eindhoven, de ploeg van Saïd Bouzambou, kwam al snel op 0-1 en niet veel later ook op 0-2. De Vlissingers waren volledig van slag en hadden geen antwoord op het snelle spel van de bezoekers. Gelegenheidsdoelman John van der Elburg kreeg niet veel later de 0-3 te verwerken en daarmee waren de gasten nog niet klaar. Binnen een paar minuten stond het al 0-5 en daarmee was het duel al in een vroegtijdig stadium beslist. Mourad Azzanagui redde de Vlissingse eer door de 1-5 binnen te schieten. Met nog een aantal minuten tot aan de rust nam FC Eindhoven wederom verder afstand. Zo werd het al snel 1-7. Het slotakkoord in de eerste helft was voor de hard werkende Istvan Bakx, die zijn goede spel met een doelpunt bekroonde; 2-7.

In het tweede bedrijf werd doelman van der Elburg vervangen voor Steven Manz. Ondanks de ruime achterstand ging Groene Ster op zoek naar eerherstel. Desalniettemin sloegen de gasten wederom hard toe. De Eindhovenaren liepen in de tweede helft uit naar 2-10 en lieten daarna de teugels vieren. Groene Ster bleef knokken en kreeg in deze fase kansen. Via Haitam Kadiri werd het 3-10. Met nog een paar minuten op de klok zorgde Salim Sandee, met zijn 50e treffer in dienst van Groene Ster, voor de 4-10. Het slotakkoord was voor Haitam Kadiri, die met zijn tweede treffer van de avond, de eindstand nog iets draaglijker maakte; 5-10.