VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Azdine Boufrahi ging in eigen huis met 3-4 onderuit tegen ZVV Den Haag en lijkt door dit resultaat plek één in de degradatiepoule van de Eredivisie te kunnen vergeten. De achterstand op concurrent AGOVV bedraagt vier punten met nog drie duels voor de boeg. Voor de Vlissingse formatie waren Hoessein Bouzambou, Salim Sandee en Haitam Kadiri trefzeker.

Groene Ster begon goed aan het duel en kreeg meteen een aantal goede kansen. Aanvoerder Hoessein Bouzambou speelde zichzelf knap vrij en punterde de 1-0 binnen. Ondanks de voorsprong werd de thuisploeg slordiger. De gasten uit de hofstad kwamen er gevaarlijk uit en het was aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat de voorsprong lang intact bleef. Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers verdiend op 1-1 na slecht verdedigend werk van de thuisploeg. Na deze gelijkmaker de beste fase van de Vlissingers. Salim Sandee maakte de 2-1 en niet veel later zorgde Haitam Kadiri op aangeven van Abdoe Abdenbi voor de 3-1. Groene Ster leek los, maar Den Haag werd juist sterker. Kort voor de rust kwamen de gasten terug tot 3-2.

In het tweede bedrijf begon Groene Ster uiterst zwak. De bezoekers profiteerden hier optimaal van en maakten er 3-3 van. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen. De beste kansen waren echter voor ZVV Den Haag, die twee keer het houtwerk raakten. Met nog een aantal minuten op de klok sloeg het noodlot toe. De bezoekers kwamen er wederom gevaarlijk uit en maakten de 3-4. In de absolute slotfase nam Groene Ster meer risico en deed doelman Karim Ben Sellam mee als extra veldspeler. Aanvoerder Hoessein Bouzambou kreeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.