TEXEL – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd om als nummer één te eindigen in de degradatiepoule van de Eredivisie. De ploeg van Azdine Boufrahi verloor in Texel met 5-2 en zag concurrent AGOVV wel winnen. Hierdoor is de achterstand opgelopen tot vier punten met nog één duel voor de boeg. Voor de Vlissingse formatie waren Hicham Azzanagui en Mourad Azzanagui trefzeker.

In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de Eilanders al vrij snel op 1-0. De Vlissingers maakten niet veel later alweer gelijk, Hicham Azzanagui faalde niet in een één tegen één met de doelman van de thuisploeg; 1-1. Kort daarna kwamen de bezoekers op voorsprong. Via een schitterende pass van Khalid El Hattach zorgde Mourad Azzanagui met een lage schuiver voor de 1-2. Met nog een paar minuten tot aan de rust kregen beide teams mogelijkheden, maar was het onder meer aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat de voorsprong mee de rust in ging.

In het tweede bedrijf een open wedstrijd. Het fysiek sterke Texel kreeg kansen op de gelijkmaker, maar ook Groene Ster kreeg zijn kansen. Zo zag aanvoerder Hoessein Bouzambou zijn inzet op de lat belanden. Texel werd sterker en Groene Ster had het lastig. Na slordig balverlies werd het 2-2. De gasten waren even compleet de weg kwijt en kregen in dezelfde minuut de 3-2 te verwerken en één minuut later zelfs de 4-2. Groene Ster probeerde het nog wel, maar de echte scherpte ontbrak. Met nog een paar minuten op de klok gingen de gasten nog meer risico nemen en fungeerde Karim Ben Sellam als meevoetballende keeper. De Vlissingers kregen legio kansen, maar de bal wilde er niet in. Lat, paal en ballen werden van de doellijn gehaald. In de laatste seconden zorgde Texel met een schot voor open doel voor de 5-2 eindstand.