AMSTERDAM – Groene Ster Vlissingen is op bezoek bij topploeg ASV Lebo onderuit gegaan. In onze hoofdstad verloor de ploeg van Azdine Boufrahi met 6-1. De enige Vlissingse treffer kwam op naam van Hicham Bouzambou. Door deze nederlaag zakt de Vlissingse formatie naar de negende plaats in de Eredivisie en worden de komende twee duels uiterst belangrijk om een plek in de top 8 veilig te stellen.

Groene Ster begon geconcentreerd aan het treffen met ASV Lebo. Vanuit een gesloten organisatie probeerden de Vlissingers gevaarlijk te worden in de omschakeling. De Amsterdammers pakten het initiatief en dit leidde al vrij snel voor de 1-0. De gasten waren echter niet van slag en sloegen kort hierna genadeloos toe. Op aangeven van Istvan Bakx zorgde topschutter Hicham Bouzambou voor de 1-1 door de bal hard in het dak van het Amsterdamse doel te schieten. De thuisploeg was beter, maar de Vlissingers kwamen er ook steeds gevaarlijk uit. Doelman Steven Manz kon zich onderscheiden door een aantal fraaie reddingen, maar moest voor de rust dan toch de 2-1 incasseren. Groene Ster kreeg ook mogelijkheden, maar pogingen van Salim Sandee, Imad Azzanagui en Mourad Azzanagui troffen geen doel.

In het tweede bedrijf een sterk spelend ASV Lebo. De ploeg uit Amsterdam voerde het tempo op en hier had Groene Ster geen antwoord op. De thuisploeg kwam al snel op 3-1 en niet veel later zelfs op 4-1. De bezoekers probeerden terug in de wedstrijd te komen en kregen ook kansen, maar de doelman van de thuisploeg was een sta in de weg. In de slotfase liep de thuisploeg uiteindelijk verder uit naar een verdiende 6-1 zege. Voor Groene Ster worden het belangrijke weken met de thuiswedstrijd tegen AGOVV op het programma en de uitwedstrijd tegen Den Haag in het vizier.

Selectie Groene Ster:
Steven Manz, Paulo Pires; Khalid El Hattach (C), Mourad Azzanagui, Salim Sandee, Hamza Zariouh, Istvan Bakx, Haitam Kadiri, Achraf Laabich, Hicham Bouzambou, Imad Azzanagui en Abdoe Abdenbi.