BERKEL-ENSCHOT – Groene Ster Vlissingen is er voor de tweede keer in het totale seizoen niet in geslaagd BE’79 te verslaan. In de eerste fase van het seizoen ging de ploeg van Azdine Boufrahi met 6-4 onderuit en dit keer eindigde het treffen in een 5-1 zege voor de Brabanders. Mourad Azzanagui zorgde voor de enige Vlissingse treffer. Door deze nederlaag blijft Groene Ster op de achtste plaats in de kampioenspoule.

De Vlissingers hadden voorafgaand aan dit duel een aantal personele problemen. Abdoe Abdenbi, Nabil Azzanagui en Hicham El Kaddouri ontbraken vanwege blessures en Istvan Bakx was ziek. Groene Ster had wat goed te maken tegen de Brabanders en pakte meteen het initiatief. Dit leidde tot veel balbezit, maar tot echt grote kansen leidde het niet. De thuisploeg loerde op fouten en counterde naar hartenlust. Middels een verre inworp van de doelman van BE’79 rondde de aanvaller vakkundig af; 1-0. De gasten waren het even kwijt, want niet veel later stond het alweer 2-0. Groene Ster kwam na deze treffer beter in de wedstrijd en kreeg een aantal goede mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. De sterk spelende Achraf Laabich gunde Salim Sandee een niet te missen kans, maar de bal belandde niet in het Brabantse doel. Met nog een paar minuten tot aan de rust voerden de bezoekers het tempo op en kregen via de talentvolle Hamza Zariouh nog een goede kans, maar ook deze inzet werd gekeerd door de goede sluitpost van de thuisploeg.

In het tweede bedrijf een beter Groene Ster. De Vlissingers hadden wederom veelvuldig balbezit en kregen ook nu weer een paar goede kansen. Sandee had de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar de bal wilde er niet in. In de tegenstoot bleef de thuisploeg gevaarlijk en moest doelman Karim Ben Sellam een aantal keer handelend optreden. De voor Oranje O19 opgeroepen Kai Cosijn en Hamza Zariouh brachten nieuwe energie aan de Vlissingse ploeg, maar tot treffers leidde dit niet. Groene Ster kwam in tijdnood en koos voor een meevoetballende keeper. De thuisploeg kwam echter op 3-0 en daarmee leek het duel beslist. Kort daarna zorgde sterkhouder Mourad Azzanagui met een vlammend schot voor de 3-1. Met nog enkele minuten op de klok gaven de Brabanders echter geen krimp en liepen in de absolute slotfase nog uit naar een 5-1 zege.