AMSTERDAM – Groene Ster Vlissingen heeft op bezoek bij promovendus VNS United drie belangrijke punten gepakt. In onze hoofdstad werd er na een 3-2 achterstand bij de rust met 3-5 gewonnen. Door deze zege hebben de Vlissingers na twee duels vier punten verzameld en staan hierdoor op de vierde plaats in de Eredivisie. Voor Groene Ster waren Abdoe Abdenbi, Hicham Bouzambou, Haitam Kadiri, Nabil Azzanagui en Khalid El Hattach trefzeker.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en gingen op zoek naar een snelle treffer. Via Abdoe Abdenbi, terug van langdurig blessureleed, werd het al snel 0-1. Groene Ster kon hier maar kort van genieten, want niet veel later maakten de Amsterdammers alweer gelijk. De Vlissingers bleven echter de bovenliggende partij in de beginfase en kwamen niet veel later op 1-2. Hicham Bouzambou maakte op aangeven van de sterk spelende Abdenbi de 1-2. Na deze treffer kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en werd Groene Ster slordiger. De Noord-Hollanders loerden op fouten van de gasten en profiteerden hier optimaal van. VNS United kwam middels een vrije schop op gelijke hoogte; 2-2. Een paar minuten later kwam de thuisploeg voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Een harde knal in de bovenhoek zorgde ervoor dat de goed keepende Karim Ben Sellam het nakijken had; 3-2. Met nog een paar minuten tot aan de rust voerden de bezoekers het tempo op, maar tot grote kansen leidde dit niet.

In het tweede bedrijf ging Groene Ster op jacht naar eerherstel. De Vlissingers waren agressiever en secuurder in balbezit. In de omschakeling was de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Karim Ben Sellam was paraat. Groene Ster kreeg loon naar werken, want de fysiek sterke Haitam Kadiri maakte er halverwege de tweede helft 3-3 van. De Vlissingers roken bloed en gingen op zoek naar de voorsprong. Via de debuterende Istvan Bakx kwamen de gasten weer op voorsprong. Bakx bediende Nabil Azzanagui op maat en die schoot de 3-4 binnen. In de absolute slotfase besliste Groene Ster het duel. Na een prachtige aanval over meerdere schijven zorgde de beste man in de zaal, Khalid El Hattach, voor de 3-5 en daarmee was het duel beslist.