VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft wederom uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Azdine Boufrahi was in eigen huis met 5-3 te sterk voor promovendus ZVV Eindhoven. Door deze zege stijgen de Vlissingers naar de tweede plaats op de ranglijst. Voor Groene Ster waren Hicham Bouzambou (2x), Mourad Azzanagui, Salim Sandee en Khalid El Hattach trefzeker.

Groene Ster begon uiterst tam aan het treffen met ZVV Eindhoven. De gasten uit de lichtstad gaven meteen gas en dit leidde al snel tot de 0-1. Groene Ster was gewoonweg niet bij de les en kort daarna werd het zelfs 0-2. Het was aan doelman Paulo Pires te danken dat de score niet verder uitliep. Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Na goed druk zetten zorgde Hicham Bouzambou voor de 1-2 door op subtiele wijze de Eindhovense doelman te omspelen. Deze treffer zorgde voor veel vertrouwen bij de Vlissingse formatie. Hicham Bouzambou schakelde goed om en gaf de bal aan sterkhouder Mourad Azzanagui, die vanuit de tweede lijn voor de 2-2 zorgde. Met nog een paar minuten tot aan de rust kende Groene Ster een goede fase. Via een sluwe intrap van Khalid El Hattach zorgde de snelle Salim Sandee kort voor het rustsignaal voor de 3-2.

In de tweede helft begonnen de Brabanders weer sterk en werd de thuisploeg terug gedrongen. Doelman Paulo Pires, die zijn debuut maakte in de Eredivisie, keepte een uiterst sterke partij en hield zijn ploeg op de been. Het duel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Hicham Bouzambou zorgde voor de 4-2 door de bal op fraaie wijze in het doel te punteren. De promovendus offerde de doelman op voor een extra veldspeler en ging op zoek naar de aansluiting. Groene Ster profiteerde hier optimaal van en Khalid El Hattach rondde zeer bekwaam af door de bal met veel gevoel in het lege doel te plaatsen; 5-2. Het duel leek gespeeld, maar de bezoekers bleven gaan en kregen ook genoeg kansen om iets terug te doen. ZVV Eindhoven kwam nog terug tot 5-3, maar verder dan deze treffer kwamen de gasten niet.