VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen is het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Azdine Boufrahi was in eigen huis met 6-4 te sterk voor RKAV Volendam. Door deze zege hebben de Vlissingers na drie duels zeven punten verzameld en staan daardoor op de vierde plaats in de Eredivisie. De Vlissingse treffers kwamen op naam van Nabil Azzanagui, Imad Azzanagui (beiden 2x), Hicham Bouzambou en Khalid El Hattach.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. De bezoekers uit Noord-Holland werden terug gedrongen en kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Halverwege de eerste helft de meer dan verdiende voorsprong. Nabil Azzanagui zette Hicham Bouzambou vrij voor de keeper, omspeelde de Volendamse doelman op fraaie wijze en zorgde voor de 1-0. Groene Ster kende een sterke fase en ging op zoek naar de tweede treffer. Op aangeven van sterkhouder Mourad Azzanagui zorgde de beste man in de zaal, Khalid El Hattach, voor de 2-0. De Vlissingers bleven de betere partij, maar de gasten deelden ook speldenprikjes uit. Doelman Karim Ben Sellam was echter alert. Kort voor de rust maakte de thuisploeg echter de zesde overtreding en dit resulteerde in een 10-meter trap voor de bezoekers. Volendam wist dit buitenkansje op fraaie wijze te benutten; 2-1.

In de tweede helft begon Groene Ster zwak. Bij de eerste beste aanval van de bezoekers stond het zomaar 2-2. De Vlissingers waren echter niet onder de indruk en via een sterke actie van Nabil Azzanagui stond het kort hierna alweer 3-2. Na deze treffer ging het lopen bij Groene Ster. Imad Azzanagui maakte op aangeven van Abdoe Abdenbi de 4-2. Groene Ster wilde het duel gaan beslissen en ging op jacht naar meer treffers. Via een fantastische aanval over meerdere schijven, waarbij ook doelman Karim Ben Sellam een rol speelde, zorgde de slimme Imad Azzanagui met zijn tweede treffer van de avond voor de 5-2. Hiermee was de kous nog niet af, want niet veel later zorgde Nabil Azzanagui met ook zijn tweede treffer van de avond voor de 6-2. Na deze sterke fase golfde het spel op en neer. De gasten kwamen op 6-3 en bleven geloven in een resultaat. Groene Ster vergat om de score verder uit te breiden. Istvan Bakx en Salim Sandee kregen nog een aantal goede kansen, maar verdere Vlissingse treffers kwamen er niet. Het slotakkoord was voor de gasten die kort voor tijd de 6-4 eindstand bepaalden.