VLISSINGEN – Aanvoerder en legende Hoessein Bouzambou heeft met zijn Groene Ster Vlissingen de laatste wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van Azdine Boufrahi won op de laatste speeldag van het seizoen met 7-5 van Tigers Roermond. Bouzambou speelde zijn 263e wedstrijd in het shirt van Groene Ster en maakte zijn 276e treffer in dienst van de club en nam na vanavond afscheid. De overige treffers werden gemaakt door Khalid El Hattach (4x) en Imad Azzanagui (2x). De Vlissingse formatie eindigt op de tweede plaats in de degradatiepoule van de Eredivisie.

In een goed gevulde Baskensburg ging Groene Ster voor de elfde zege in deze reeks. Ondanks alle goede bedoelingen kwamen de gasten uit Limburg, onder leiding van oud Groene Ster trainer Hicham Benhammou, al snel op 0-1. De Vlissingers leken nog niet wakker en niet veel later stond het alweer 0-2. Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Via een schot van afstand zorgde de uitblinker van vanavond, Khalid El Hattach, voor de 1-2. Na veertien minuten werd het spel stil gelegd. Onze nummer 14, Hoessein Bouzambou, kreeg een staande ovatie van het publiek en werd in het zonnetje gezet door het bestuur van Groene Ster. Na deze pauze werden de Vlissingers sterker en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Desondanks werd het niet veel later 1-3. Het duel golfde op en neer en de sterk spelende bezoekers kregen kansen om verder uit te lopen. Doelman Wouter Korteweg was echter alert en pakte een aantal cruciale ballen. De goed spelende Imad Azzanagui sloeg wel toe en maakte er 2-3 van. Toch moest Groene Ster nog een domper verwerken, Tigers Roermond maakte er kort voor rust 2-4 van.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg op jacht naar de aansluiting. In deze fase kregen de Limburgers een aantal grote kansen, maar was het aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat de wedstrijd nog niet beslist was. Groene Ster ging steeds beter spelen en via een goed ingestudeerde corner werd het 3-4 door een treffer van Imad Azzanagui. Met het publiek erachter gingen de Vlissingers op zoek naar de gelijkmaker en kregen loon naar werken. Khalid El Hattach, niet te houden voor de bezoekers, maakte er 4-4 van. Beide teams kregen kansen, waarbij het publiek de grote winnaar was. El Hattach zorgde op aangeven van de snelle Salim Sandee 5-4 en het duel was hierdoor volledig gekanteld. Tigers Roermond nam steeds meer risico en ging nog aanvallender spelen. Dit resulteerde in de 5-5 met nog een aantal minuten op de klok. Khalid El Hattach nam zijn ploeg weer bij de hand en zorgde op zeer fraaie wijze voor de 6-5 door de bal in het doel te hakken. Het absolute hoogtepunt moest nog volgen. De gasten speelden met een meevoetballende keeper, maar leidden balverlies. Hoessein Bouzambou onderschepte zelf de bal, had vrije doorgang en schoot de bal onberispelijk binnen in de bovenhoek; 7-5. Sporthal Baskensburg ontplofte, Bouzambou liep de hoek in, zijn medespelers en velen uit het publiek sprongen op de legende en vierden feest. Een waar afscheid voor ééń van de grootste zaalvoetballegendes van Groene Ster Vlissingen!