ROOSENDAAL – JVOZ/Groene Ster O17 heeft wederom een goede stap gezet richting het kampioenschap in de eerste klasse. De ploeg van André Siereveld won in Roosendaal met 7-6 van ZVG/Cagemax O17. Voor de talenten waren Guilliano Cairo (4x) en Kai Cosijn (3x) trefzeker.

De talenten begonnen uitstekend aan het duel.Via Kai Cosijn en Guilliano Cairo stond het al snel 2-0. De Vlissingers dachten dat de buit al binnen was en werden gedurende de eerste helft steeds gemakkelijker. ZVG speelde compact, won zijn duels en was gevaarlijk in de omschakeling. Zo kwam de ploeg uit Gorinchem terug tot 2-1 en niet veel later werd het zelfs 2-2. JVOZ/Groene Ster was de kluts kwijt en maakte teveel fouten. Zo werd het 2-3 en kort daarna 2-4. Kort voor rust kreeg Kai Cosijn de gele kaart voorgeschoteld en moesten de Vlissingers in ondertal proberen in de wedstrijd te blijven.

Kort na de hervatting scoorden de Vlissingers in ondertal. Uitblinker Guilliano Cairo verschalkte de doelman vanaf eigen helft; 3-4. JVOZ/Groene Ster overleefde de ondertalsituatie en kende daarna een uitstekende fase. Via Kai Cosijn werd het 4-4 en op aangeven van Djayden Martien zorgde Cairo voor de 5-4. Het was aan doelman Alessio Munoz Bugarin te danken dat ZVG niet terug in de wedstrijd kwam door een tweetal fraaie reddingen. De Vlissingers bleven hierna drukken en aanvoerder Adam Abali bediende Kai Cosijn op maat; 6-4. Debutant Kenji Sallent had met een assist een aandeel in de 7-4 van Guilliano Cairo. In de absolute slotfase kwam ZVG toch weer dichtbij, maar verder dan 7-6 kwam de ploeg uit Gorinchem niet.