VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 weet na drie duels zonder zege weer wat winnen is. De ploeg van Eduardo Duarte won in eigen huis met 10-2 van laagvlieger Prinsland. Door de zege klimt het tweede naar de zesde plaats in de Topklasse C. Voor Groene Ster waren Kai Cosijn (4x), Aron Schreuder (3x), Fernando de Vos (2x) en Alberthgaynio Lucia trefzeker.

Het tweede begon sterk aan het duel en via Kai Cosijn werd het al snel 1-0. De jonge Vlissingers waren gretig en wilden meteen in het begin het verschil maken. Via Cosijn werd het al snel 2-0 en niet veel later zorgde Cosijn met zijn loepzuivere hattrick voor de 3-0. De thuisploeg was veel sterker en ging op zoek naar een grotere marge. Aron Schreuder maakte de 4-0 op aangeven van Karim Boughaba. De ruststand werd bepaald door debutant Fernando de Vos, die een breedtebal onderschepte en koelbloedig afrondde; 5-0.

In het tweede bedrijf een iets beter Prinsland. De Brabanders kregen wat kansen en maakten kort na de hervatting de 5-1. Het tweede was niet helemaal bij de les en het was aan doelman Wouter Korteweg te danken dat de gasten niet dichterbij kwamen. De beste man in de zaal, Kai Cosijn, maakte aan alle onduidelijkheid een einde en zorgde op aangeven van aanvoerder Romeo Goelaman voor de 6-1. De bezoekers namen steeds meer risico en via Schreuder werd het 7-1. Het tweede nam hier geen genoegen mee en ging op zoek naar meer treffers. Alberthgaynio Lucia zorgde met zijn eerste treffer in dienst van Groene Ster voor de 8-1. Aron Schreuder zorgde op aangeven van Bilal Bouzambou voor de 9-1 en maakte hiermee zijn derde treffer van de avond. Met nog een paar minuten op de klok ging Groene Ster op zoek naar de dubbele cijfers. De Vlissingers kregen loon naar werken. Amran Dahraoui bediende Fernando de Vos op maat, die de 10-1 stand op het scorebord zette. Het slotakkoord was voor de gasten, die de 10-2 maakten en daarmee de eindstand bepaalden.