VLISSINGEN – Op 18 februari gaat fase 2 van de Eredivisie Zaalvoetbal van start. In Poule A zijn tickets voor de play-offs te verdienen, in Poule B spelen de clubs om nacompetitie en directe degradatie te ontlopen.

In fase 2 spelen alle clubs tweemaal tegen alle andere ploegen uit de poule. In totaal zijn dat dus 14 wedstrijden per club. Alle clubs nemen vanuit fase 1 de helft van de behaalde punten mee naar fase 2. Een oneven aantal punten is eerst naar beneden afgerond. Bij een eventuele gelijke eindstand in fase 2 kan het eerder behaalde extra punt nog wel doorslaggevend zijn. Fase 2 gaat dit seizoen later van start omdat het EK Zaalvoetbal in Nederland plaatsvindt.


Het aantal punten waarmee de clubs in fase 2 beginnen.

Speelschema’s
Poule A begint meteen met twee derby’s. De Hoornse stadsderby tussen HV/Veerhuys en Hovocubo en in Eindhoven ontvangt FC Eindhoven FCK De Hommel

In poule B zijn de verschillen in punten bij aanvang kleiner dan in poule A. De kampioen van deze poule plaatst zich na afloop van de competitie voor de voorronde in het kader van het Kampioenschap van Nederland. Het speelt dan een wedstrijd tegen de nummer 6 van poule A.

CONCEPT SPEELSCHEMA: POULE B