DEN HAAG – Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. In de strijd tegen degradatie won de ploeg van Azdine Boufrahi met ruime cijfers op bezoek bij ZVV Den Haag. In de hofstad werd het 6-14 voor de Vlissingse formatie. Voor Groene Ster waren Hicham Bouzambou (4x), Nicky van Merrienboer, Hoessein Bouzambou, Hicham Azzanagui (allen 2x), Mourad Azzanagui, Imad Azzanagui, Hamza Zariouh en Khalid El Hattach trefzeker. Door deze zege klimt de ploeg naar de derde plaats in de degradatiepoule van de Eredivisie.

De bezoekers begonnen furieus aan het treffen in Den Haag. Hicham Bouzambou opende al snel de score en Mourad Azzanagui verdubbelde niet veel later de voorsprong; 0-2. De Vlissingers speelden in een hoog tempo en creëerden hierdoor legio kansen. Via neo jeugdinternational Hicham Bouzambou werd het 0-3 en leek het duel in een vroeg stadium gespeeld. Nicky van Merrienboer tilde de voorsprong naar 0-4 en aanvoerder Hoessein Bouzambou maakte er 0-5 van; er waren slechts zestien minuten gespeeld. In de laatste fase voor de rust nam Groene Ster even gas terug en dit was geen goede keuze. De Hagenezen maakten 1-5 en luttele seconden voor de rust zelfs 2-5.

In het tweede bedrijf begon Groene Ster even niet scherp en dit werd meteen afgestraft door de thuisploeg; 3-5. Hoessein Bouzambou maakte kort daarna de 3-6 en zo hadden de Vlissingers weer een ruime marge te pakken. Imad Azzanagui tekende voor de 3-7 en daarmee was het duel beslist. Groene Ster zette aan en via de beste man in de zaal, Hicham Bouzambou, werd het 3-8. De Vlissingers bleven gas geven en wilden een mooie uitslag neerzetten. Hicham Azzanagui en Hicham Bouzambou voerden de score verder op; 3-10. Ondanks de ruime achterstand bleef de thuisploeg aanvallen en kwamen dan ook snel tot twee treffers; 5-10. Nicky van Merrienboer maakte er 5-11 van en Hamza Zariouh niet veel later met de 5-12. De thuisploeg maakte er nog 6-12 van, maar het slotakkoord was voor de bezoekers. Khalid El Hattach met de 6-13 en Hicham Azzanagui bepaalde de eindstand op 6-14.